Фахівцями відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики неінфекційних хвороб Білгород-Дністровського РВП ДУ «Одеський ОЦКПХ МОЗ» в рамках менторингу було організовано проведення навчання працівників харчоблоку санаторія «Оризонт» смт.Сергіївка по системі НАССР.
Метою спільної роботи було - аналіз і контроль критичних точок і ризиків, які можуть виникати під час будь-якого виробничого процесу, пов’язаного з продуктами харчування.
Критерії НАССР, знання про які може звести до мінімуму
порушення санітарних норм:
температурний скринінг – ми маємо володіти інформацією про
температуру в ланцюжку від моменту виготовлення їжі до її
споживання;
контроль якості – підтверджувальні документи мають бути,
незважаючи ні на що;
контроль вологи. Волога – це найбільше зло на кухні, особливо для
продуктів тривалого зберігання;
сусідство продуктів і різних процесів – чистий і брудний посуд не
товаришують;
гігієна працівників – приходити хворим на роботу не можна, так
само як і палити в робочому одязі на вулиці;
контроль часу – термін придатності їжі після того, як вона
виготовлена.
НАССР – те, що допомагає нам ідентифікувати, оцінювати й
контролювати небезпечні чинники на харчоблоці.
Передрук та інше використання матеріалів, розміщених на цьому сайті, дозволяється за умов посилання на Білгород-Дністровський РВП ДУ «Одеський ОЦКПХ МОЗ» та ДУ «Одеський ОЦКПХ МОЗ»