Всесвітній день здорового харчування

🔰Щорічно 16 жовтня у понад 50 країнах світу відзначається «Всесвітній день здорового харчування ». Метою Всесвітнього дня здорового харчування є звернення уваги сучасного суспільства до проблем харчування.

🔰Статистичні данні представлені Всесвітньою організацією охорони здоров’я є свідченням того, що 80 % усіх захворювань в тій чи іншій мірі пов’язані з харчуванням, а 40% з них безпосередньо пов’язані з фактором харчування людини.

🔰Провідні рекомендації щодо здорового харчування, які розроблені ВООЗ:

-Здорова збалансована дієта ґрунтується на різноманітних продуктах переважно рослинного, а не тваринного походження.

-Хліб, круп’яні й макаронні вироби, рис і картоплю треба споживати кілька разів на день по черзі, у кожному прийомі їжі.

-Різноманітні овочі й фрукти потрібно вживати кілька разів на день (400-500 г). Перевагу слід віддавати продуктам місцевого виробництва.

-Молоко й молочні продукти з низьким змістом жирів і солі (кефір, кисле молоко, сир, йогурт) необхідні в щоденному раціоні.

-За відсутності протипоказів замініть м’ясо й м’ясні продукти з високим змістом жирів на бобові, рибу, птицю, яйця або пісні сорти м’яса. -Порції м’яса, риби або птиці повинні бути невеликими (50-75 г).

-Обмежте споживання насичених жирів в кашах і на бутербродах, обирайте низькожирові сорти продуктів.

-Обмежте споживання цукру, солодощів, кондитерських виробів, десертів.

-Загальне споживання солі, з врахуванням солі, що міститься в хлібові, консервованих і інших продуктах, не повинне перевищувати однієї чайної ложки (4-5 грамів) у день. -Рекомендується використовувати тільки йодовану сіль.

-Варто підтримувати, принаймні, помірний рівень фізичної активності.

-Не слід вживати більше двох порцій алкоголю на день (кожна порція містить 10-15 г етанолу).

-Вибирайте різноманітні продукти (свіжі, заморожені, сушені), у першу чергу вирощені у вашій місцевості.

-Віддавайте перевагу готуванню продуктів на парі або шляхом відварювання, запікання.

-Зменшить додавання жирів, масел, цукру в процесі готування їжі.

Поділитися:
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування
Дивитись більше:
19.11.2024

Важливо знаходити час для профілактичних медоглядів. Набагато простіше протидіяти захворюванням до їх виникнення чи...

19.11.2024

За даними моніторингу за поточний 46 тиждень захворюваність на на грипп та ГРВІ знаходиться на сезонному рівні....

19.11.2024

У Центр громадського здоров’я України України зазначають, що за 10 місяців 2024 року рівень захворюваності на кашлюк...

19.11.2024

Коли ви курите або вейпите, шкідливі хімічні речовини моментально потрапляють у ваші легені, а звідти переходять у...

Адреса:
67700, Україна, Одеська область, м. Білгород-Дністровський, вул. Сергія Файнблата, буд. 7
Білгород - Дністровський РВП ДУ "Одеський ОЦКПХ МОЗ України":
Основні завдання та функції: - мікробіологічні, вірусологічні, паразитологічні, санітарно-гігієнічні, токсиколого-гігієнічні, фізичні, радіологічні, молекулярно-генетичні та інші дослідження щодо безпеки факторів, що можуть небезпечно впливати на стан здоров'я людини у будівлях, спорудах, на територіях, сировині, продукції, об'єктах виробничого середовища, питній воді, ґрунті, повітрі, біоматеріалі та довкіллі, в т. ч. діагностичні; - дослідження стану здоров'я населення та середовища життєдіяльності людини, виявлення причинно-наслідкових зв'язків між станом здоров'я населення та впливом на нього факторів середовища життєдіяльності людини;
GPS: 46.191038002227, 30.343036651611
Графік роботи:
пн-пт з 9:00 до 17:12

Білгород - Дністровський РВП ДУ "Одеський ОЦКПХ МОЗ України"

Білгород - Дністровський РВП ДУ "Одеський ОЦКПХ МОЗ України"