Всесвітній день здорового харчування

🔰Щорічно 16 жовтня у понад 50 країнах світу відзначається «Всесвітній день здорового харчування ». Метою Всесвітнього дня здорового харчування є звернення уваги сучасного суспільства до проблем харчування.

🔰Статистичні данні представлені Всесвітньою організацією охорони здоров’я є свідченням того, що 80 % усіх захворювань в тій чи іншій мірі пов’язані з харчуванням, а 40% з них безпосередньо пов’язані з фактором харчування людини.

🔰Провідні рекомендації щодо здорового харчування, які розроблені ВООЗ:

-Здорова збалансована дієта ґрунтується на різноманітних продуктах переважно рослинного, а не тваринного походження.

-Хліб, круп’яні й макаронні вироби, рис і картоплю треба споживати кілька разів на день по черзі, у кожному прийомі їжі.

-Різноманітні овочі й фрукти потрібно вживати кілька разів на день (400-500 г). Перевагу слід віддавати продуктам місцевого виробництва.

-Молоко й молочні продукти з низьким змістом жирів і солі (кефір, кисле молоко, сир, йогурт) необхідні в щоденному раціоні.

-За відсутності протипоказів замініть м’ясо й м’ясні продукти з високим змістом жирів на бобові, рибу, птицю, яйця або пісні сорти м’яса. -Порції м’яса, риби або птиці повинні бути невеликими (50-75 г).

-Обмежте споживання насичених жирів в кашах і на бутербродах, обирайте низькожирові сорти продуктів.

-Обмежте споживання цукру, солодощів, кондитерських виробів, десертів.

-Загальне споживання солі, з врахуванням солі, що міститься в хлібові, консервованих і інших продуктах, не повинне перевищувати однієї чайної ложки (4-5 грамів) у день. -Рекомендується використовувати тільки йодовану сіль.

-Варто підтримувати, принаймні, помірний рівень фізичної активності.

-Не слід вживати більше двох порцій алкоголю на день (кожна порція містить 10-15 г етанолу).

-Вибирайте різноманітні продукти (свіжі, заморожені, сушені), у першу чергу вирощені у вашій місцевості.

-Віддавайте перевагу готуванню продуктів на парі або шляхом відварювання, запікання.

-Зменшить додавання жирів, масел, цукру в процесі готування їжі.

Поділитися:
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування
Дивитись більше:
27.03.2025

90% населення України інфіковані паличкою Коха, та хворіють на туберкульоз не всі. Найчастіше вразливими перед...

27.03.2025

Фахівці Б-Дністровський РВП ДУ "Одеський ОЦКПХ МОЗ України" нагадують: важливо знаходити час для профілактичних...

27.03.2025

#Туберкульоз – це бактеріальна інфекція, яка насамперед вражає легені та інші частини тіла. До найрозповсюдженіших...

27.03.2025

Туберкульоз (ТБ) — повністю виліковний! Для одужання важливо, щоб пацієнт своєчасно пройшов діагностику,...

Адреса:
67700, Україна, Одеська область, м. Білгород-Дністровський, вул. Сергія Файнблата, буд. 7
Білгород - Дністровський РВП ДУ "Одеський ОЦКПХ МОЗ України":
Основні завдання та функції: - мікробіологічні, вірусологічні, паразитологічні, санітарно-гігієнічні, токсиколого-гігієнічні, фізичні, радіологічні, молекулярно-генетичні та інші дослідження щодо безпеки факторів, що можуть небезпечно впливати на стан здоров'я людини у будівлях, спорудах, на територіях, сировині, продукції, об'єктах виробничого середовища, питній воді, ґрунті, повітрі, біоматеріалі та довкіллі, в т. ч. діагностичні; - дослідження стану здоров'я населення та середовища життєдіяльності людини, виявлення причинно-наслідкових зв'язків між станом здоров'я населення та впливом на нього факторів середовища життєдіяльності людини;
GPS: 46.191038002227, 30.343036651611
Графік роботи:
пн-пт з 9:00 до 17:12

Білгород - Дністровський РВП ДУ "Одеський ОЦКПХ МОЗ України"

Білгород - Дністровський РВП ДУ "Одеський ОЦКПХ МОЗ України"