З метою виконання розпорядження Одеської обласної державної (військової) адміністрації «Про затвердження операційного плану заходів щодо реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року у закладах загальної середньої освіти Одеської області на 2024 рік» та до Місяця Єдиного здоров’я фахівці Б-Дністровський РВП ДУ "Одеський ОЦКПХ МОЗ України" продовжують комунікаційну роботу в закладах освіти Кароліно-Бугазької сільської ради.
Взимку наш організм потребує додаткової підтримки для боротьби з вірусами та застудами. щодо виконання
Одна з важливих частин підтримки організму — це правильне і збалансоване харчування. Ділимось ідеями продуктів, які допоможуть вам залишатися здоровими в зимовий сезон:
Цитрусові: апельсини, мандарини та грейпфрути — джерело вітаміну С, що підтримує імунну систему.
Морква — багата на бета-каротин, що перетворюється в організмі на вітамін А, який відіграє ключову роль у підтримці здоров'я шкіри, слизових оболонок, зору та імунної системи.
Мед: натуральний підсолоджувач, який має антибактеріальні властивості.
Гарбуз – багатий на бета-каротин і вітаміни С, які важливі для імунної системи, а гарбузове насіння містить цинк.
Горіхи та насіння: містять вітамін Е і цинк, які підтримують імунну систему. Можна додавати їх до салатів або споживати як перекус.
Імбирний чай: імбир має протизапальні властивості, які можуть допомогти боротися з застудами. Такий чай добре підійде для зігрівання і зміцнення імунітету.
Броколі: насичені вітамінами C, A, K, а також антиоксидантами, мікро- та макроелементами.
Різноманітне і збалансоване харчування — це ключ до міцного здоров'я.