Гострі кишкові інфекції (ГКІ) – одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які активізуються влітку та можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей.
З метою профілактики гострих кишкових інфекцій серед населення, фахівцями Б-Дністровський РВП ДУ "Одеський ОЦКПХ МОЗ України" на базі Сергіївського ОЗ ЗСО «Сергіївський ліцей» були організовані бесіди із дітьми.
ГКІ передаються через вживання зараженої їжі чи води, під час купання у забруднених водоймах, через брудні руки і предмети побуту.
Найчастіше збудники кишкових інфекцій містяться у сирій їжі тваринного походження (м’ясо, яйця, непастеризоване молоко, морепродукти), немитих фруктах та овочах.
Фахівці закцентували увагу на тому, що чисті руки — це перша лінія захисту від інфекцій, у тому числі й тих, що стійкі до антибіотиків.
Нагадуємо про прості речі, які справді важливі для здоров’я